BATAVIA

10 februari 2021

Toen Jakarta nog Batavia heette en Indonesië Nederlands-Indië, werd de krijgsmacht aldaar gevormd door het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Het KNIL was het Nederlandse koloniale leger. Het heeft officieel bestaan van 1814 tot 1950. In tegenstelling tot de Koninklijke Landmacht die onder het Ministerie van Oorlog viel, ressorteerde het Nederlands-Indische leger onder het ministerie van Koloniën en bestond het leger uitsluitend uit beroepsmilitairen (of militairen uit het Nederlandse leger, die voor een bepaalde periode bij het leger gedetacheerd waren).

De militairen die dienden in het KNIL waren woonachtig op en rond de kazernes van het KNIL. Deze KNIL-militairen ontvingen en droegen ook onderscheidingen. Als je bijvoorbeeld op de Militaire School te Meester-Cornelis, een voorstadje van Batavia, geplaatst was en je moest je medailles op laten maken dan ging je naar de lokale Chinese kleermaker in de Beerenlaan. Deze maakte je onderscheidingen dan op zodat deze gedragen konden worden op je uniform.

Zo ging het toen en zo gaat het ook nu. Heden ga je naar BOVOMED-onderscheidingen om je onderscheidingen op een vakkundige en correcte wijze op te laten maken tegen een eerlijke prijs.

Door de specialisten van BOVOMED-onderscheidingen is op verzoek van een klant een set gereconstrueerd zoals de Chinese kleermaker in de Beerenlaan te Batavia (Nederlandsch-Indië) deze in het verleden opmaakte. De set onderscheidingen bestaat uit de volgende onderscheidingen:

  • Ereteken voor Belangrijke Krijgsbedrijven met de gespen “ZUID-CELEBES 1905-1908” en “ATJEH 1873-1896”.
  • Onderscheidingsteken voor Langdurige Dienst als Officier met cijfer XX.
  • Meer dan 15 jaar ervaring!
  • Vakkundig handwerk, geen automatisering!
  • Eén persoonlijk aanspreekpunt!
  • Flexibele en snelle levering!