Echos Home Oirschot

9 januari 2023
Allereerst wensen wij u nog de beste wensen toe voor het jaar 2023. Dat wij uw onderscheidingen in grote getalen mogen ontvangen en voor u opmaken. 

Dat gezegd te hebben, hebben wij groot nieuws. Vanaf dinsdag 10-01-2023 kunt u uw onderscheidingen ook bij ECHOS HOME, locatie Oirschot, inleveren.

Echos Home Oirschot

Tussen Oirschot en Eindhoven vindt u ECHOS Home Oirschot, tegenover de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne. Dit ECHOS Home opende de deuren in 1954 en is door de jaren heen een gezellige huiskamer en thuis voor de militairen, de veteranen en hun thuisfront. Even bijpraten, een spelletje doen of televisie kijken, dit kon toen en kan de dag van vandaag nog steeds.

Veel mensen kennen Echos Home nog als het PMT, AMT, KMT of HMT. Tegenwoordig heten zij in Nederland, net als in de uitzendgebieden, ECHOS Homes. Binnen Defensie draait locatie Oirschot als volwaardige militaire locatie mee.

Mede door zijn gunstige ligging ten opzichte van de A58 is dit gastvrije en zonnige ECHOS Home een fijne plek om te vertoeven. Niet alleen militairen en veteranen zijn van harte welkom maar ook als burger kunt u altijd bij Echos Home terecht. Hun motto is “niets moet en alles mag”.

ECHOS Home Oirschot is een prima locatie voor lunch of diner maar u kunt bij hen ook terecht voor vergaderingen, feesten en partijen. Of u gebruikt deze locatie als uitvalsbasis om de Oirschotse Heide te verkennen en na afloop neer te strijken voor een kopje koffie met wat lekkers.

Deze Echos Home maakt deel uit van de Veteranen Ontmoetingscentra. De centra zijn door heel Nederland te vinden. In Oirschot zijn ook in ‘de Vrijheid’ altijd nuldelijnshelpers aanwezig die een luisterend oor, aandacht en erkenning bieden.

Kazerne Oirschot

Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne is een van de grootste legerkazernes in Nederland, gelegen in het Noord-Brabantse Oirschot. De kazerne is genoemd naar generaal-majoor A.C. de Ruyter van Steveninck, voormalig commandant van de Prinses Irene Brigade.

De geschiedenis gaat terug tot de herfst van 1944, toen het gebied door de (Britse) geallieerden gezuiverd werd van Duitse troepen.

Op 17 oktober 1944 nam de Prinses Irenebrigade het gebied over en verschanste zich ten zuiden van het Wilhelminakanaal. Ondertussen werd het zuiden van Nederland bevrijd en begon men met de wederopbouw van de landmacht, waarbij ook gedacht werd aan bezetting van delen van Duitsland en de herbezetting van het -toen nog- door de Japanners bezette Nederlands-Indië.

Er zou een kampement voor 15.000 militairen worden aangelegd. In eerste instantie oorlogsvrijwilligers, waartoe allereerst aan Best werd gedacht. Deze gemeente voelde daar weinig voor. En op 22 juni 1945 werd besloten om het kampement te bouwen aan de Eindhovensedijk te Oirschot. Door de capitulatie van Japan werden de aantallen militairen naar beneden bijgesteld en werd het kampement een basis voor parate troepen.

In 1946 arriveerden de eerste militairen, en een deel daarvan werd nu opgeleid om tegen de onafhankelijkheidsbeweging in Indonesië te vechten. Terwijl ook territoriale infanterietroepen werden opgeleid. In 1949 werd Indonesië onafhankelijk en werden de activiteiten te Oirschot (tijdelijk) gestaakt. Uiteindelijk werden de ‘Indiëgangers’ omgeschoold tot parate troepen en bleven er ongeveer 6.500 militairen gehuisvest op Legerkamp Oirschot. Dat in 1969 werd hernoemd naar Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck.

De Koude Oorlog deed zijn intrede en ook toen deze geluwd was bleef de kazerne één der grootste van Nederland. De 13 Lichte Brigade is hier gehuisvest.

De Oirschotse Heide wordt gebruikt als oefenterrein. Deze is vrij toegankelijk buiten het afgerasterde deel.

Proces

proces inleveren bij echos home oirschot

  1. Vul het bestelformulier bij Echos Home zo goed als mogelijk in. Overhandig uw medailles of onderscheidingen aan de medewerker.
  2. Hebben wij uw medailles of onderscheidingen ontvangen? Dan boeken wij uw order in in ons systeem. Een bevestiging hiervan ontvangt u op het door u doorgegeven e-mailadres.
  3. Onze naaisters gaan snel en vakkundig voor u aan de slag. Is uw set gereed? Dan ontvangt u hier meteen een bericht van op het door u opgegeven e-mailadres.
  4. Hebben wij het openstaande bedrag van u ontvangen? Dan sturen wij uw onderscheidingen zo spoedig mogelijk naar u toe, leveren ze weer bij Echos Home om opgehaald te worden of  u haalt u uw onderscheidingen zelf bij BOVOMED-onderscheidingen op.
  5. Bent u een actief dienende militair? Dan mag u het volledige bedrag voor het opmaken van uw onderscheidingen declareren bij Defensie. Met uitzondering de aanschaf en opmaak van kleinmodel onderscheidingen. Vraag uw leidinggevende of u in aanmerking komt voor het declareren van het aanschaffen en/of opmaken van kleinmodel onderscheidingen.

Wilt u uw onderscheidingen inleveren bij Echos Home Oirschot?

Tussen Oirschot en Eindhoven vindt u ECHOS Home Oirschot, tegenover de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne. Hier kunt u uw onderscheidingen inleveren om op te laten maken door BOVOMED-onderscheidingen. Het adres is Eindhovensedijk 33, 5688 GN Oirschot. Voor meer vragen kunt u altijd met ons contact opnemen.

Contact opnemen
  • Meer dan 15 jaar ervaring!
  • Vakkundig handwerk, geen automatisering!
  • Eén persoonlijk aanspreekpunt!
  • Flexibele en snelle levering!