Eerste slag gesp “FORWARD PRESENCE BALTICS”

9 september 2020

Vandaag, woensdag 09 september 2020, is te Zeist door de minister van Defensie drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten de eerste slag geslagen van de gesp “FORWARD PRESENCE BALTICS” behorende bij de Herinneringsmedaille Internationale Missies.

In 2019 is door de minister besloten om de militairen die zijn ingezet in Litouwen hiervoor toch de Herinneringsmedaille Internationale Missies toe te kennen. De minister heeft hiertoe besloten om zo het betrokken personeel de erkenning en waardering te geven die het verdient. De toekenning gebeurt eventueel met terugwerkende kracht.

Het besluit wordt genomen omdat de aanwezigheid  in Litouwen alle kenmerken heeft van een militaire missie. Zo krijgt het personeel een aanvullende missiegerichte opleiding en een vergoeding volgens de Regeling Voorzieningen Vredes- en Humanitaire Operaties. Ze werken onder primitieve omstandigheden en met afwijkende roosters (24/7). Vergelijkbaar met reguliere missies wordt aandacht besteed aan het thuisfront. Daarnaast ervaren militairen in Litouwen een voortdurende (hybride) dreiging.

  • Meer dan 15 jaar ervaring!
  • Vakkundig handwerk, geen automatisering!
  • Eén persoonlijk aanspreekpunt!
  • Flexibele en snelle levering!