Koninklijke Erepenning

20 november 2020

Koninklijke erepenning voor Vereniging Dragers Militaire Dappenheidsonderscheidingen

De Vereniging Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen is op woensdag 18 november 2020 onderscheiden met de Koninklijke Erepenning, voor de inspanningen van de afgelopen 50 jaar.

De commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, reikte de penning uit aan een compleet verraste voorzitter – die onder valse voorwendselen naar het Marine Etablissement was gelokt. In zijn speech benadrukte de CdK positieve bijdrage van de vereniging voor de waardering van dapperheid in de samenleving: “Uw vereniging is uniek, heeft zich onderscheiden, en staat qua aard, omvang en soliditeit in aanzien.”

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. De begiftigde vereniging heeft het recht op briefpapier of gedrukte stukken van de onderscheiding in woord en/of beeld melding te maken.

Bronnen: verenigingdmd.nl en koninklijkhuis.nl

  • Meer dan 15 jaar ervaring!
  • Vakkundig handwerk, geen automatisering!
  • Eén persoonlijk aanspreekpunt!
  • Flexibele en snelle levering!