Medaille voor Trouwe Dienst van het Rode Kruis

5 maart 2021

De Medaille voor trouwe dienst van het Nederlandse Rode Kruis werd op 10 november 1926 door het hoofdbestuur van het Nederlandse Rode Kruis ingesteld. De aanleiding was het zestigjarig bestaan van de vereniging.

Deze medaille ter beloning voor langdurige trouwe dienst wordt aan alle vrijwilligers toegekend. Na tien jaar trouwe dienst krijgen zij een bronzen draagmedaille. Na nogmaals tien jaar wordt sinds 2017 een goudkleurig Arabisch cijfer aan deze medaille toegevoegd. Dit cijfer wordt op het lint van de medaille gedragen. Als er aan de vrijwilliger meerdere cijfers toegekend worden dan mag alleen het laatst verkregen cijfer op het lint worden gedragen.

Koningin Wilhelmina gaf op 27 juni 1927 toestemming om de medaille op de uniformen van de Nederlandse krijgsmacht te dragen.

De medaille is van brons en had bij de instelling een middellijn van 29 millimeter. Sinds enige jaren worden medailles van het in Nederland gangbare formaat, dat is een diameter van 38 millimeter, verleend.

Het lint is sinds 2017 gelijk aan het lint van de Medaille van Verdienste van het Rode Kruis. Het lint is 27 millimeter breed.

Bron: Wikipedia en www.onderscheidingen.nl

De set bestaat uit de volgende onderscheidingen:

  • Medaille voor 10 jaar trouwe dienst van het Nederlandse Rode Kruis.
  • Kruis voor betoonde marsvaardigheid (vijf keer met goede gevolg afgelegd)

 

  • Meer dan 15 jaar ervaring!
  • Vakkundig handwerk, geen automatisering!
  • Eén persoonlijk aanspreekpunt!
  • Flexibele en snelle levering!