Militaire medailles laten opmaken

Met een verleden in Defensie en groot respect voor militaire onderscheidingen, kunt u militaire medailles laten opmaken bij BOVOMED.

Uw medailles zijn bij ons in de juiste handen. Het opmaken van militaire medailles vergt precisie en toewijding. Daarom werken wij handmatig in het eigen naaiatelier in Oirschot. Wij kennen exact de regels die hangen aan het opmaken van militaire medailles en zorgen ervoor dat de militair zijn borst met medailles met verve kan laten zien. De juiste volgorde van opspelden, houvast creëren en de trots van de onderscheidingen laten blinken. Door onze kwaliteit, snelheid en flexibiliteit kunt u met een gerust hart uw militaire medailles laten opmaken bij BOVOMED in Oirschot.

Welke soorten medailles zijn er?

Onderscheidingen en militaire medailles kunt u laten opmaken in drie uitvoeringen. Ieder met eigen regels voor de opmaak en het dragen ervan.

Grootmodel

Voor burgers geldt dat het grootmodel links op de borst wordt gedragen, hangend aan het lint. Dames dragen het model op de linkerschouder aan de strik van het lint. Militairen bevestigen het grootmodel op het lint en dragen het op de linkerborst.

Kleinmodel

Voor een kleinmodel gelden andere regels dan voor het grootmodel. Het gaat hier om een miniatuuruitvoering van het grootmodel. Het kleinmodel wordt links op de borst van een rokkostuum, militair avondtenue of smoking gedragen. Dames dragen het kleinmodel aan een strikje op de jurk.

Baton

Een baton is een decoratielint dat om een balkje is gewikkeld en een militair draagt dit op het dagelijks tenue. Bent u de trotse drager van vier batons, dan worden deze naast elkaar opgemaakt. Bij het dragen van meer dan vier batons, worden de batons gestapeld opgemaakt.
Militairen van de Marine, Politie, Brandweer en Justitie dragen maximaal drie batons naast elkaar.

Hoe wordt een militaire medaille opgemaakt?

Een militaire medaille wordt opgemaakt met militaire precisie. Diverse instanties en voorschriften bepalen de regels voor de opmaak van de medailles en onderscheidingen. Wij kennen de regels door en door en houden ons altijd aan de voorschriften. Scherp en punctueel schenken we ere aan degene die het toekomt. BOVOMED heeft een eigen naaiatelier in Oirschot, u bent verzekerd van snel en vakkundig werk.

Wat kost het om een medaille op te laten maken?

Afhankelijk van het soort militaire onderscheiding of medaille, zijn hieraan kosten verbonden. Echter bent u actief dienend militair of in dienst bij de nationale politie, dan kunt u het volledige bedrag declareren bij respectievelijk Defensie of de Nationale Politie. Neem contact met ons op als u vragen heeft over de kosten, het declareren of onze werkwijze.

Waar kan ik een militaire medaille of onderscheiding bestellen?

Bij ons bestelt u heel eenvoudig via het bestelformulier. Daarna kunt u de onderscheidingen op ons kantoor in Oirschot afgeven of aangetekend per post aan ons zenden. Na het bestellen, start het proces van het opmaken van de militaire medailles.

Medaille opmaak door BOVOMED Onderscheidingen

Wij rijgen uw militaire medailles en onderscheidingen professioneel aaneen. Medaille opmaak door BOVOMED, betekent dat uw onderscheidingen op de juiste volgorde zitten. Geen rammelende onderscheidingen, geen zorgen of uw medailles losraken en geen twijfel over de correctheid van opmaak. Door onze militaire nauwkeurigheid kunt u uw onderscheidingen met trots dragen.

  • Meer dan 15 jaar ervaring!
  • Vakkundig handwerk, geen automatisering!
  • Eén persoonlijk aanspreekpunt!
  • Flexibele en snelle levering!