Officierskruis

7 december 2023

𝐔𝐢𝐭𝐫𝐞𝐢𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐫𝐬𝐤𝐫𝐮𝐢𝐳𝐞𝐧

Gistermiddag 6 december 2023 zijn traditiegetrouw de Officierskruizen uitgereikt. Officieren die 15 jaar of langer bij een van de krijgsmachtonderdelen werken ontvangen deze onderscheiding en zij mogen elke 5 jaar hun cijfer vervangen. Omdat vroeger tijdens de ceremonie vaak een glaasje jenever werd gedronken, wordt de officierskruis ook wel het ‘Jeneverkruis’ genoemd.

De traditie van het Jeneverkruis gaat 179 jaar terug, toen koning Willem II in een tijd van bezuinigingen het moreel van het leger wilde verbeteren. Op 6 december 1844, de verjaardag van koning Willem II, werd het Officierskruis voor het eerst uitgereikt!

De koning bepaalt in het Koninklijk Besluit dat, “het onderscheidingsteken bepaaldelijk bestemd (is) tot het belonen van een eervolle langdurige Nederlandse effectieven diensttijd van officieren en daarmee gelijkgestelde personen behorende tot het leger”.

BOVOMED-onderscheidingen staat ook in het jaar 2023 gereed om u te ontvangen voor de opmaak van het aan u uitgereikte Officierskruis. Wij onderscheiden ons in kwaliteit, snelheid en alles tegen een eerlijke prijs. De opmaak van uw onderscheidingen verdient alleen het allerbeste. En dat is onze beroemde en geroemde BOVOMED-service. Laat u verrassen door onze vakkundige opmaak van uitmuntende kwaliteit. Maar ook door onze opvallend snelle levering en uiterst persoonlijke benadering. Ere wie ere toekomt!

HEEFT U OOK UW OFFICIERSKRUIS ONTVANGEN?

En bent u op zoek naar een bedrijf die uw medailles professioneel op kan maken? Wij helpen u daar graag mee!

Contact opnemen
  • Meer dan 15 jaar ervaring!
  • Vakkundig handwerk, geen automatisering!
  • Eén persoonlijk aanspreekpunt!
  • Flexibele en snelle levering!